Deze website is te koop! meer info...

Filters

Beschikbaarheid

Prijs

Techniek

Categorie

Kleur

Thema

Selectie

Eric Cremers

Biografie

Eric Cremers is in 1953 geboren in Maastricht en volgde van 1974 t/m 1979 de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Al sinds het begin van zijn artistieke activiteiten is hij gefascineerd door zaken die de sporen van een lang bestaan in zich dragen. Dat kwam aanvankelijk tot uiting in de productie van keramische mummies of idem oude tempelcomplexen. Jarenlange reizen bezorgden hem een grote bron van inspiratie die m.n. zichtbaar wordt in het meer recente werk.  Na een serie in gemengde technieken, waarin hij objecten maakte met een religieus/rituele achtergrond, produceert hij momenteel vooral  \'habitats\', architectonische objecten die verwijzen naar of ge├»nspireerd zijn op verre culturen of vervlogen tijden.  Wat er ook uit zijn handen komt, het werk ziet er altijd oud en versleten uit. 

Cremers zoekt zijn weg vooral in het gebruik van niet traditionele materialen en technieken en veel werken zijn het resultaat van een sterk experimenteel gerichte houding. Hij  gebruikt  afvalmateriaal, karton en textiel maar ook zaken die hij  in de (soms tropische) natuur tegenkomt.

Inspiratie is voor Cremers zowel een zegen als een vloek. Waar beeldend werk zijn meest geliefde bezigheid is, verstoort de aanhoudende stroom idee├źn ook met enige regelmaat de nachtrust. Dat doet echter niets af aan de passie voor het vak, dat hij overigens 28 jaar als docent Beeldende Vormgeving heeft mogen overdragen. Sinds eind 2008 is Cremers full time actief als beeldend kunstenaar.  Nu zijn oeuvre wat omvangrijker is, is er ook meer aanleiding voor exposities.

 

exposities:

Galerie Guido de Spa, Amsterdam,1984
Allard Piersonmuseum, Amsterdam, 1985

Galerie Annee mei en juni 2011

 

 

Klik hier voor de persoonlijke site van Eric Cremers

Wat is Lease Art?

Lease Art is een landelijke kunstuitleen gevestigd in Hoogland en Ootmarsum, waarbij u kunst kunt huren of kopen tegen een laag tarief. Wij werken voor particulieren én bedrijven.

Ook te vinden op

Uw kunst verhuren / verkopen?

Bent u kunstenaar, kunstbezitter of galerie en wilt u uw kunstwerken via Lease Art verkopen en/of verhuren? Upload uw kunstwerken bij Lease Art en profiteer van ons veelzijdige netwerk. Hierdoor krijgen uw kunstwerken de aandacht die zij verdienen.
Klik hier voor meer informatie

Copyright 2005 - 2019 Schothorst Beheer B.V. | Greenhost | Affiliateprogramma via Tradetracker