Deze website is te koop! meer info...

Filters

Beschikbaarheid

Prijs

Techniek

Categorie

Kleur

Thema

Selectie

Jaap Burger

Biografie

Het produceren van een schilderij gaat mij moeilijker af als het maken van een sculptuur, hoewel het schilderen mij onderwezen is.  Mijn beelden vinden de oorsprong bij de impuls, mijn schilderijen zijn de uitkomst van langdurig overwegen.  Mijn schilderijen worden gemaakt in een serie.  Door verschillende invalshoeken probeer ik duidelijk temaken wat ik mij zo  fascineert in het thema.  Dit geldt niet voor de schilderijen die ik buiten in het veld maak.  Daarin laat ik met (net als tijdens het beeldhouwen) leiden door wat me op dat moment raakt.  Ik kan met het beeldhouwen getroffen worden door een afbeelding, een pose of een vorm die al een bepaalde spanning in zich draagt.  Ik werk met materiaal dat ik vind op mijn weg van mijn woonadres naar mijn atelier, weggegooide planken, balkjes of boomstronken.  Soms is het gevonden materiaal al de afbeelding.   Terug over het maken van schilderijen:  Een schilderij is meer dan een verhaal al lijkt het er wel op.  Voor mij moet er zo nauwgezet mogelijk duidelijk worden hoe het is.  Het moet zijn als een symfonie waarin elke klank functioneel is, elke kleurtoets is daar noodzakelijk.  Elke vierkante centimeter van het schilderij moet het bestuderen waard zijn.

 

Klik hier voor de persoonlijke site van Jaap Burger

Wat is Lease Art?

Lease Art is een landelijke kunstuitleen gevestigd in Hoogland en Ootmarsum, waarbij u kunst kunt huren of kopen tegen een laag tarief. Wij werken voor particulieren én bedrijven.

Ook te vinden op

Uw kunst verhuren / verkopen?

Bent u kunstenaar, kunstbezitter of galerie en wilt u uw kunstwerken via Lease Art verkopen en/of verhuren? Upload uw kunstwerken bij Lease Art en profiteer van ons veelzijdige netwerk. Hierdoor krijgen uw kunstwerken de aandacht die zij verdienen.
Klik hier voor meer informatie

Copyright 2005 - 2018 Schothorst Beheer B.V. | Greenhost | Affiliateprogramma via Tradetracker