Deze website is te koop! meer info...

Filters

Beschikbaarheid

Prijs

Techniek

Categorie

Kleur

Thema

Selectie

dogger

Biografie

Kunstenaar Danny Dogger (1979) is vanaf zijn vroege kinderjaren bezig met tekenen. Als volledig autodidact heeft hij na jaren van experimenteren de herkenbare en tevens authentieke Dogger-style weten te creëren.

In 2002 is hij begonnen met het uitwerken van deze stijl op doek. Met een ver doorgevoerde abstractie wordt slechts weergegeven wat noodzakelijk is. Expressie en ‘less is more’ staan binnen die filosofie centraal. Door het gebruik van primaire kleuren en zwarte basis lijnen krijgen de mens- en dier figuren een krachtige maar bovenal heldere uitstraling. Hierbij speelt suggestie van de kunstenaar en interpretatie van de kijker een wezenlijke rol.

Zelf spreekt hij het liefst over zijn werk als kunst met een kleine ‘k’. Binnen dit abstracte werk kader staat de grote knipoog centraal. Fantasie en perfecte harmonie zijn uitgangspunten waarmee hij zijn ervaringen vormgeeft, dat is wat hij wil delen met de kijker.

Door spreekwoorden en gezegdes als thema of titel te gebruiken wordt het suggestieve karakter van het werk benadrukt. Het uitgangspunt van deze beeldtaal is spreken met minimale middelen.

Wanneer de boodschap minder positief is weet hij met zijn unieke stijl een eigen draai te geven aan het thema van het betreffende schilderij. Hierdoor wordt benadrukt dat negatieve aspecten van het leven positief bekeken kunnen worden. De schilderijen bieden daarmee een gevoel dat kan worden omschreven als ‘tijdloos geluk’.
Dit is voor velen herkenbaar omdat het een afspiegeling is van ervaringen en emoties uit het dagelijks leven van mensen.

Klik hier voor de persoonlijke site van dogger

Wat is Lease Art?

Lease Art is een landelijke kunstuitleen gevestigd in Hoogland en Ootmarsum, waarbij u kunst kunt huren of kopen tegen een laag tarief. Wij werken voor particulieren én bedrijven.

Ook te vinden op

Uw kunst verhuren / verkopen?

Bent u kunstenaar, kunstbezitter of galerie en wilt u uw kunstwerken via Lease Art verkopen en/of verhuren? Upload uw kunstwerken bij Lease Art en profiteer van ons veelzijdige netwerk. Hierdoor krijgen uw kunstwerken de aandacht die zij verdienen.
Klik hier voor meer informatie

Copyright 2005 - 2019 Schothorst Beheer B.V. | Greenhost | Affiliateprogramma via Tradetracker